#novobërda

-peisazhe përrallore
-shtigje për hiking
-trashëgimi kulturore
-turizëm rural dhe agroturizëm
Novobërda ëshë qytet i vogël në lindje të Kosovës, me teren malor, peiszazhe të bukura, në distancë 20 km nga kryeqyteti Prishtina. Ka klimë kontinentale me vera të thata dhe dimra të ftohtë. Kjo zonë është një nga pjesët me relaksuese të Kosovës, më natyrën e saj të bukur dhe me kalanë në pikën më të lartë, nga ku shihen pamje të mrekullueshme.
Novobërda në të kaluarën ka qenë një vendbanim urban e minerar me rëndësi në Ballkan. Në periudhën mesjetare ajo ishte një nga vendbanimet më të pasura në rajon, me minierën e arit dhe argjendit.
Sot, Novobërda edhe pse nuk e ka shkëlqimin që e kishte dikur, me zhvillimin e turizmit rural po i kthehet vëmendja e merituar.

Fotografite : Arben Llapashtica ©